+36 36 311 829; +36 30 820 9521
info@motelbotax.hu

Eger csodái,

Eger csodái,

avagy látnivalóinak sokasága!

Egri vár, Dobó tér, Minaret, Szépasszony-völgy,  Bazilika, Szemfényvesztés, Kopcsik Marcipánia,  Város a város alatt, Csillagvizsgáló, Szilvásvárad, Szalajka völgy, Mezőkövesd: Zsóry-fürdő, Egerszalók, Termál fürdő

 

Egri vár

Az egri vár Eger nagy történelmi múltú vára. A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom, amikor a várvédők Dobó István kapitány parancsnoksága alatt visszaverték az Oszmán Birodalom túlerőben lévő seregét.

Kazamata: A járatrendszer az 1570-es években épült, a földfelszín alatt biztosított közelekdési útvonalat a bástyák között. A folyosókat aknafigyelésre is használták. A járatokban dobokra rakott borsó és a vízzel teli edények rezgése jelezte, ha az ellenség aknázásra adta a fejét.

Kiállítások várják a kedves látogatókat: Az egri Vár története, Börtönkiállítás, Kazamata, Kőtár, Hősök terme, Romkert, Rotunda

Tovább az Egri vár weboldalára >>

 

 

Dobó István tér

A Dobó István tér Eger történelmi belvárosának főtere. A nagyjából trapéz alakú, barokk hangulatú hosszúkás tér hossztengelye északkelet–délnyugati tájolású. A teret az elmúlt években felújították, átalakították, a tér közepén szökőkút kapott helyet.  A tér határa délkeleten a minorita rendház, a minorita templom és a városháza, délnyugaton barokk lakóépületek, északnyugaton a Centrum Áruház vasbeton épülete, míg északkeleten az Eger-patak, de a patak túlsó (bal) partját is a térhez számolják, és gyakran kis Dobó térnek nevezik.

 

 

 

Kopcsik Marcipánia

A kiállító hely a Harangöntő-házban (Eger, Harangöntő u. 4.) található. A kiállítás Kopcsik Lajos cukrász Oscar-díjas és Venesz-díjas, Guinness-rekorder, cukrász világ- és olimpiai bajnok cukrászmester (és tanítványainak) munkásságát mutatja be: a legkülönfélébb használati és dísztárgyak, élőlények marcipánból megformált másolatait, illetve alakjait (mind a 120 tárgy cukormasszából és marcipánból készült).

 

 

 

Szalajka-völgy

A Szalajka-völgy Szilvásváradon található. A Bükk-vidék egyik legszebb, a kirándulók számára egyik legjobban kiépített része. Ez az Egertől nem messze található gyönyörű völgy nosztalgikus hangulatú kisvasúttal és autóval is egyaránt megközelíthető, egész napos kikapcsolódást biztosít családok, csoportok számára egyaránt.

 

 

 

Egerszalók, Thermálfürdő

Egerszalók igazi nevezetessége a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során Sódomb néven vált ismerté. A kellemes, meleg thermálvíz pihentető kikapcsolódást tesz lehetővé, ellazítja testet, lelket.

 

 

 

 

 

**CRIMTANREMARKETING**